Blog


Ga je trouwen? Pluk niet zomaar een trouwpak uit het rek.


Lieve dames, jullie gaat trouwen, jullie hebben ‘ja’ gezegd tegen een man die anders is dan al die anderen. Hij is speciaal, het kaf tussen het koren, de man waar jij jouw leven mee wilt delen. Dan wil je toch niet dat hij er op de mooiste dag van jullie leven uitziet zoals al die andere mannen waar jij net NIET mee in het huwelijksbootje wilde stappen? Juist. Stuur jouw aanstaande naar Victor Giglio Valkenburg, dan hoef jij je nergens meer zorgen over te maken.

Trouwen: sit back and relax

Het samenstellen van een trouwpak bij Victor Giglio Valkenburg is een feest op zich. Gedurende een gezellig dagdeel waarbij dierbaren gerust aan kunnen schuiven, draait alles om jou en om wat jij wilt. Wij verkopen niet zomaar het zoveelste pak dat die dag over de toonbank gaat, maar creëren een trouwpak dat bij je past. En bij trouwen, daar komt gerust een hapje en drankje bij kijken. We staan er dan ook om bekend dat het zelf samenstellen van jouw trouwpak in onze modehuiskamer een beleving is die je nog lang na je bruiloft zult herinneren. Met volop aandacht en ambacht wordt er gekeken, gemeten en gepast, totdat jij er klaar voor bent om op jouw bruiloft de best geklede man van de dag te zijn.

Een trouwpak dat écht past: in alle opzichten

Wil je een strak getailleerd trouwpak, een traditioneel kostuum, een informele vintage look of misschien wel een aparte kleur of stof: bij Victor Giglio Valkenburg is alles mogelijk. Een mooi pak kun je overal wel vinden, maar een trouwpak dat echt bij je past is een heel ander verhaal. Dat gaat om meer dan pasvorm alleen. Ik wil zoveel mogelijk weten over jullie speciale dag, zodat het totaalplaatje klopt. Dat vergt aandacht, geduld en vooral ook eerlijkheid. Het laatste wat je wilt is een verkoper die je bij elk pak verteld hoe goed het je wel niet staat. Daar schiet je niets mee op. Ik vertel je dan ook vooral wat je niet moet doen. Zoals het kopen van een gilet dat je veel kleiner maakt… Scheelt je nog geld ook! 😉

Strive for perfection

In de modehuiskamer streven we vanuit een ontspannen, casual sfeer naar perfectie, zowel qua stijl als maatvoering. Het samenstellen van jouw pak begint met het uitkiezen van de stof en het bepalen van jouw stijl. Bij de eerste afspraak kun je dan ook geen fysiek pak aantrekken. En ja, dat is lastig! De heren die je voorgingen dachten echter ook allemaal dat ze dat nooit voor elkaar gingen krijgen. Zodra we om tafel zitten voor onze eerste sparsessie, vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Al die andere mannen liepen hier de deur uit met het vertrouwen dat ze het allermooiste trouwpak gingen krijgen dat ze maar konden wensen. En als je ons portfolio bekijkt zul je zien dat dat gelukt is. Dat wil jij toch ook?

Ciao Tutti,
Millanie

Foto’s zijn genomen door:  Svenja Photography

Maathemd: waarom maatwerk het verschil maakt.


Zo meer over je maathemd maar heren ik moet toch even iets kwijt. Vaak denk ik dat de uitspraak ‘gemak dient de mens’, eigenlijk ‘gemak dient de man’ had moeten zijn. Er zijn ontelbare mannen die hun kleding al jaren bij dezelfde winkel kopen, gewoon omdat het gemakkelijk is en ze denken te weten welke maat ze moeten hebben… Heren, jullie doen jezelf tekort!

Attention please!

Bij deze dus een oproep: stop alsjeblieft met het kopen van confectiehemden. Zeker als je al jaren dezelfde soort hemden draagt met- doe eens gek- af en toe een andere kleur, weet je echt niet wat je mist. Confectie baseert de pasvorm vaak op een boordmaat, wat heel begrijpelijk is als je de massa moet bedienen. Dan kun je niet anders dan werken met een gemiddelde. Daar zit echter ook meteen het probleem. Geen enkele man is hetzelfde, zeker jij niet. Want jij wilt niet in de massa opgaan als een kuddedier, toch? And as they say; Size Does Matter. 😉

Wat is er mis mee?!?

Wanneer je een hemd koopt op basis van een boordmaat (nekomvang), ervaart elk type lichaamsbouw andere problemen. Zo zullen mannen met een ‘vollere’ nek en een smalle borstkas merken dat het hemd op de borstkas te groot en het armsgat te diep is en dat de schouder waarschijnlijk niet mooi op zijn plaatst valt. Laat staan hoe een confectiehemd uitvalt voor mannen met een stevigere lichaamsbouw. In this case; Size Doesn’t Matter, niemand heeft dezelfde verhoudingen. Een goed maathemd sluit op de volgende punten precies aan de lichaamsvorm:

  • Nekomvang
  • Schouders
  • Borstkas
  • Taille
  • Heup
  • Rug
  • Bovenarm
  • Polsen

Investeren in jezelf

Kleding geeft jouw identiteit weer. Uiteindelijk koop je bepaalde kledingstukken om je goed te voelen en netjes ten tonele te verschijnen. De pasvorm maakt hier het verschil. Bij confectiehemden betaal je deels voor het merk, bij Victor Giglio Valkenburg betaal je voor jezelf. Je koopt kleding waar aandacht en ambacht in zit, die een stukje van jezelf weergeeft en die ook nog eens perfect past. Wanneer een hemd als gegoten zit, is dat een wereld van verschil! Dat maatwerk zie én voel je. Ben je dus van plan om die dame mee uit te vragen? Vergeet je Victor niet te dragen!

Ciao Tutti,
Millanie

Maatpak, als ondernemer moet je goed voor de dag komen.


De toegevoegde waarde van een maatpak dat past..

Als ondernemer moet je goed voor de dag komen. En hoewel jij als ondernemer genoeg te bieden hebt, maakt de kleding toch echt de man. Dave Theunisz uit Maastricht is een ambitieus ondernemer die eigenlijk nooit zo geloofde in het belang van maatkleding. Tot hij neerstreek in de modehuiskamer. Dave vertelt over zijn ervaringen en zijn maatpak met Victor Giglio Valkenburg.

Sexy of fashionable?

”Ik ben zelfstandig ondernemer en heb twee bedrijven in de ICT. Niet de meest sexy of fashionable bedrijfstak, maar ik vind het wel belangrijk om er representatief uit te zien. Als je een kwalitatief bedrijf hebt, moet je in mijn ogen een congruent beeld uitstralen. Zelfverzekerdheid zit vanbinnen, en een goed passend jasje geeft je de uitstraling die daar bij past. Hoewel ik gerust gympen onder datzelfde jasje draag hoor; gewoon los en casual. Daarbij ben ik een beetje recalcitrant en graag rebels, zonder opzichtig te zijn. Elk jasje dat ik door Millanie heb laten maken, heeft dan ook  een stiksel in de kraag met een lekkere opstandige tekst.”

Dat heb je niet bij een jasje dat je gewoon ergens uit een rek plukt!

”Het mooiste aan Millanie is dat ze van het begin tot einde waarde toevoegt aan een kledingstuk. Ze geeft uitstekend advies op basis van wie ik ben; ze kent me, weet wat ik doe, wat ik uit wil stralen en wat ik belangrijk vind. Millanie is een vakvrouw met liefde voor haar product. Ze creëert een waardevolle relatie met haar klanten en levert op die manier een prachtig en ambachtelijk product af. Haar kledingstukken zijn veel meer dan een stukje stof. De ervaring die ik bij Millanie in de zaak gehad heb, de tijd die erin wordt gestoken, het vakmanschap van de coupeuse, de gesprekken die we gevoerd hebben; dat heb je niet bij een jasje dat je gewoon ergens uit het rek plukt.”

Dan kan het maar beter perfect zitten..

”Nu ik kennis heb gemaakt met de maatkleding van Victor Giglio, zie ik kleding als een verlengstuk van mijzelf en van mijn ervaringen. Ik heb mijn jasjes gedragen bij hoogtepunten en bij dieptepunten, bij de mooiste bruiloften en het moeilijkste afscheid. Dat maakt zo’n jasje iets dat je letterlijk en figuurlijk bij je draagt: en dan kan het maar beter perfect zitten!”

Maatpak met schoenen: Wallstreet VS Maffia


Maatpak met schoenen…

Enige tijd geleden benaderden de heren van Art Shoe Mafia mij om een samenwerking op te zoeken. Inmiddels waren ze fan van mijn maatkleding, het was hun opgevallen dat heren in mijn kleding een bepaald soort ‘confidence’ uitstralen die naadloos aansluit bij hun schoenen. Als je uit je comfortzone durft te stappen kom je de mooiste dingen tegen, dus trokken wij de stoute schoenen aan! Ik mocht de gehele dag het model stylen en de fotoshoot begeleiden qua aankleding. December vorig jaar was de grote dag dan eindelijk aangebroken. Art Shoe Mafia en ik hebben hier weken naar toegeleefd en Top Secret zaken gedaan. Deze foto’s zijn te vinden op de site van Art Shoe.

Top Secret..

Inmiddels zijn we van het ondergrondse circuit verplaatst naar de bovengrond en Art Shoe Mafia heeft zijn virtuele deuren geopend. Wij hebben op unieke locaties als Chateau Neercanne, een loft op Centre Ceramique en niet te vergeten de mooie binnen stad van Maastricht foto’s gemaakt. Tijdens het overdag gedeelte werd gebruikt gemaakt van een model (Luca) van SESSIBON.

Gedurende deze dag werd de kleding op elk paar schoenen afgestemd en mocht ik Luca stylen met volledige mafia ”vrijheid.” Business-Casual, Casual en Hipster werden de main looks. Dit was een uitdaging aangezien alle kledingstukken die ik bij me had maatwerk waren en dus niet naadloos aansloten op Luca’s lichaam. Voor iemand die plooien tot in de millimeter normaliter wegwerkt was dit een zware beproeving kan ik je vertellen. ’S avonds werd er ruimte gecreëerd om mijn ambassadeurs in hun Victors te fotograferen uiteraard met de schoenen van Art Shoe Mafia. Een ultieme bekroning voor mijn ambacht!

Appeltje eitje…

Luca vertegenwoordigde Victor subliem met zijn Italiaanse roots maar mijn ambassadeurs lieten zelfs deze mafia versteld staan. In de exclusieve sigarenlounge van La Casa del Habano Maastricht werd de tweede ronde geschoten en omdat een Victor je zelfvertrouwen geeft was dit voor de heren appeltje eitje! In deze magische ruimte met al dat zelfvertrouwen ontstond er een ware ‘Godfather’ setting. Een trots blikje werd er uitgewisseld tussen Art Shoe en mij. We did it!!!

Combineren van kleding en afstemmen van accessoires zijn tips die jij in de modehuiskamer altijd krijgt. Wanneer je in het trotse bezit bent van meerdere Victor Items vertel ik jou graag hoe jij deze op elkaar kunt afstemmen, zodat jij altijd stijlvol voor de dag kunt komen.

Ciao Tutti,
Millanie

Maatpak met bretels zijn niet alleen voor Jort Kelder.


Run Forrest, Run…

Als we even terug gaan in de tijd, kunnen we zien dat al vroeg duidelijk werd welke impact kleding op de man heeft. Kleding vertegenwoordigd wie jij bent en waar je voor staat. In de Franse revolutie zocht de lagere burgerklasse een manier om zich te onderscheidden en vond deze in kleding. Dit deden ze door allemaal dezelfde broeken en bretels te dragen. Wel zo gemakkelijk als je moet gaan rennen dat je broek niet afzakt. De boeren die vroeger op het land werkten waren creatiever en zagen het nut daar niet zo van in, zij hielden met touwen hun broek omhoog. Bretels zijn niet langer een functionele accessoire om een broek op te houden, maar een statement voor de modebewuste man. Over modebewuste mannen gesproken: Benjamin Franklin en Napoleon ‘de goede man’ mogen zich tot deze groep rekenen. Zij wisten het maatpak met bretels op de kaart te zetten zonder er zich nog bewust van te zijn dat het een fashion item werd. Napoleon deed dit eveneens door een voorloper van de das te creëren, als hij er nu nog zou zijn geheid dat hij strak in het pak zat.

Wallstreet boeven… het maatpak met bretels

In het jaar 1820 opende de bekende Albert Thurston zijn bretelszaak in Londen. En groeide de bretel echt uit naar de elite en ging het stigma van volksklasse ervan af. Tot op hedendaags nog steeds een collectors item wanneer je je maatpak met bretels draagt. Een tijdje verdween de bretel van het toneel maar onze boeven op Wallstreet wisten daar begin jaren 80 toch weer verandering in te brengen. Waar ik Jort misschien in een van mijn blogs zijn broek aftrok, moet ik hem dan nu toch bedanken. Jort wist als geen ander het maatpak met bretels in Nederland weer op de kaart te zetten. Hij bracht deze terug in een dandy stijlvariant. Waarvoor mijn dank!

Wat doen al die knopen in mijn broek?

Er is niet meer een stereotype bretel drager. Door het grote assortiment kan iedereen hem dragen zoals het bij hem past. In de mode huiskamer zitten dan ook standaard bretelknopen aan de binnenzijde van jouw broek, wel zo gemakkelijk! Toch maar eens even kijken of de bretels van mijn opa niet inmiddels collectors items zijn geworden. ?

Ambassadeur Funs Lodewick over zijn bretels aan het woord: “een pak met bretels voelt net iets knapper dan je daadwerkelijk bent ?”

Ciao Tutti,

Millanie

Wie de schoen past trekt hem aan..


Poetsen? Dat doet een echte man toch niet!

Een indruk maken op die ene vrouw of in het zakelijk verkeer? Daar komt meer bij kijken dan alleen op je kleding letten. Schoenen zijn van absoluut belang. Het oog van detail (daarmee bedoel ik uiteraard de vrouw, zoals je vast al dacht) valt altijd op de schoen. Naast je sneakers, loafers, sandalen (wat zeg ik? gooi die maar heel snel weg) hoor je een paar nette goed verzorgde leren schoenen in je assortiment te hebben. Maar deze schoen alleen in je bezit hebben is niet genoeg heren. Zorg dat je ze ook poetst anders is al het werk voor niets geweest. Een goede schoen die niet verzorgd is, is bij de dames ook een NO GO! Tsja het is ook niet goed…

Good year what?

De techniek waarmee de schoen wordt gemaakt maakt het verschil tussen goedkoop en duurkoop. In de mode huiskamer hebben wij daarom heren schoenen die gemaakt worden met de prestigieuze Goodyear Welted techniek. Dit is de oudste en meest duurzame methode voor het maken van een handcrafted schoen. Door deze methode zal je het stiksel nooit voelen wanneer je loopt. Een schoen die bijna niet ingelopen hoeft te worden, stijlvol is, makkelijk in onderhoud, jaren meegaat, kortom van alle gemakken voorzien. Een echte mannen schoen dus!
Nou dames opgelet: het synoniem voor makkelijk, is niet te moeilijk. 😉

Cognac of Whisky?

Een goede cognac hoort ook zeker in jouw kast thuis.. Nee ik heb het niet over die cognac waar jij nu aan denkt. Zorg dat je riem altijd matcht met je schoenen, bruin en zwart is dus niet dezelfde kleur heren! Stijlfout nummero uno, ook hier zien die vrouwen weer alles! Voor de man die zijn eigen stijl al iets meer heeft ontwikkeld is geen schoen te gek. Behalve dat maatwerk past, zelfvertrouwen geeft, zorgt het er ook voor dat je uniek bent en dus opvalt voor ‘het oog van detail’. Onder dat maat colbert met mooie jeans mag best een maatschoen. Een schoen waarbij jezelf het ontwerp kunt samenstellen: welke leersoort, welke soort zool, je eigen initialen enzovoorts. In de mode huiskamer schrijven we de kleurcodes op die passen bij je zojuist uitgekozen maatwerk en vervolgens kun je door Carlo Meulenhoff je eigen personal laten samenstellen. Harvey Spector eat your heart out!
http://www.meulenhoffschoenen.nl

 

Uniek is een maatpak en maatschoen, alleen is het artistiek genoeg? Daar hebben de heren van Art Shoe Mafia hun bedenkingen over. Shoes you can’t refuse. Binnenkort openen ze hun virtuele deuren in hun webshop.
http://www.artshoemafia.com

Zo nu trap je schoenen maar uit, gooi die voeten op de tafel en vraag aan je lieftallig oog voor detail of ze je een cognac (Glenglassaugh 51 years) wilt brengen. 😉

Ciao Tutti,
Millanie

Heb jij de broek aan?


Onze Italianen in het atelier lachen elke keer opnieuw als er een ‘Dutch construction’ plaatsvindt.
Typisch Nederlands om een tweede broek bij je maatpak te bestellen, zodat je extra lang draagcomfort van je maatpak blijft beleven. De Brit of Italiaan laat dit wel uit zijn hoofd voor hen is een versleten broek een natuurlijk signaal voor de aanschaf van een nieuw pak. Gelukkig zijn wij Nederlanders niet alleen en zijn de Amerikanen ook praktisch ingesteld.

After dinner party..

Over praktisch gesproken, dat is een after dinner split. Een voorziening die tijdens een avondje ‘buffelen’ een kleine verlichting biedt. Dit is een V-Halsje middenachter op de bovenband die iets gaat openstaan wanneer er “vergaderd” wordt. Aangezien wij bourgondiërs hier in het Zuiden des Lands van goed eten en een wijntje houden, zet ik in de mode huiskamer van Valkenburg bij alle heren standaard een after dinner split in hun broek.

Dolgedraaide dandy’s.

Maar hoe zit dat nu precies met die smalle pijpen? De breedte van de broekspijp hangt af van je schoenmaat en de omvang van je kuit. Deze combinatie bepaald hoe smal jij je pijp kan dragen. Het ouderwetse te lang en te wijd heeft wel echt het einde van zijn tijdperk bereikt. Een iets elegantere manier van dragen blijft wanneer je de broekspijp net op de schoen of iets erboven laat vallen. Een klein omslagje onder aan de pijp mag weer en een bretel is niet meer ‘old fashion’, thank god! Het zeer smalle en extreem te kort laat ik liever over aan polospelers, dolgedraaide dandy’s of Jort.

De perfecte broek.

Met bovenstaande tips moeten we deze belangrijke factor niet vergeten, heren. De Bil! Het oog wilt ook wat! Er is niets zo verschrikkelijk als een hang bil. Dit is wanneer het kruis niet sluit aan de bil en er bij elke stap die je zet zich wat stof van links naar rechts verplaatst omdat het mee moet bewegen. Begrijpelijk dat er wat ademruimte mag zijn, maar zorg ervoor dat de bil zichtbaar is. Wanneer je weinig bil hebt weet een goede tailor deze voor jou te creëren. In combinatie met een mooi aansluitende heup, een passend bovenbeen, draag jij de broek!
“Zoals het heurt”.

Ciao Tutti,
Millanie

Trouwen, hoe doe je dat nou precies?


Trouwen vergt nogal wat organisatorisch vermogen. Een trouwjurk, locatie, bloemen, de uitnodigingen, ringen, de DJ, fotograaf, een huwelijksreis en uiteraard het trouwpak zijn allemaal zaken waaraan gedacht moet worden.
Nationaal trouwonderzoek vroeg 1.138 kersverse bruidsparen hoe zij dit deden:

Mag ik deze dans van jou?

Gemiddeld beginnen de dames 8,6 maanden voor de bruiloft met het uitzoeken van hun trouwjurk, de heren daar in tegen 5,4 maanden. (Perfecte timing voor maatwerk. Dit duurt gemiddeld 6 tot 10 weken.)
Om vervolgens de openingsdans op het meest gedraaide nummer van Ed Sheeran – Thinking out loud te dansen. 33% heeft hun openingsdans geïmproviseerd maar toch was er ook 33% die dit dansje gewoon negeerde. 34% heeft zich vooraf voorbereid d.m.v danslessen, youtube et cetera. Deze dans deden zij voor een gemiddeld aantal van 102 avondgasten, terwijl ze overdag elkaar het jawoord gaven tegenover gemiddeld 54 gasten.
Dit jawoord blijft voor 48% het mooiste moment van de huwelijksdag.

Ouderwetse envelop of seks..

95% van de gekregen cadeaus blijkt toch nog de ouderwetse envelop te zijn. Het meerden deel van de kersverse echtparen telt het geld niet in hun huwelijksnacht. 65% geeft nee aan, wellicht verklaarbaar omdat 59% aangeeft seks te hebben gehad tijdens hun huwelijksnacht. 6% had een drankje teveel op. Ontwakend de dag erna staat naast het geld tellen dan jullie huwelijksreis voor de deur, binnen Europa kiezen de stellen stipt op nummer 1 voor: Italië.
Wij van Victor Giglio begrijpen dat wel: alle mooie dingen komen uit Italië!
Zo ook onze trouwpakken. Italiaanse maatkleding voor een Nederlandse prijs.

Zoek jij nog hulp bij het uitzoeken van een trouwpak, dan help ik jou graag.
Kom een keer langs in de mode huiskamer van Valkenburg met je aanstaande echtgenote en ik vertel jullie graag over de mogelijkheden. Ook werk ik samen met partners in fotografie, videografie en ambachtelijk drukwerk waaraan ik jullie graag voorstel tijdens dit vrijblijvend kennismakingsgesprek.
75% geeft aan stress te hebben in de voorbereiding op de huwelijksdag, niet nodig dus. Gewoon even Victor bellen.

Ciao Tutti,
Millanie

Victor Giglio, wie?


Victor Giglio is reeds tien jaar hét Italiaanse maatwerk merk voor pakken, schoenen, mantels, dassen en hemden. De ontwikkeling en productie ligt in eigen handen en wordt geproduceerd door een luxe Italiaanse Atelier uit Bergamo Italië die tevens voor luxe modehuizen als Lardini en Calvin Klein werkt. Voor iedere persoonlijkheid een uniek maatpak of ander kledingstuk, dus laat je eens informeren over de mogelijkheden van Victor Giglio maatkleding.

firma_small_1

Onze naam heeft een referentie naar Victor Giglio die een opvarende was van de Titanic in 1912, zoon van Josephi Giglio een Katoen Handelaar uit de 19e eeuw, en overleed tijdens de tragische “maiden voyage” van de Titanic. De familienaam Giglio vindt zijn oorsprong in het Italiaanse eiland Isla de Giglio. Dit eiland met haar unieke flora en fauna staat bol van de kleuren en schoonheid. Alle pracht en schoonheid die het eiland onmiskenbaar maken staan centraal bij de maatkleding die Victor Giglio produceert en samen met haar klanten samenstelt. Met een vestiging in Valkenburg, Rotterdam (Hilligersberg) en Eindhoven wordt langzaam maar zeker gewerkt aan de mogelijkheid voor iedereen om kennis te maken met authentiek Italiaans maatwerk.

Het Victor Giglio TEAM

logo orange